Po mestu najraje sami

Foto: Žurnal24 Med tednom je v Celju mogoče opaziti vrvež, ki pa ob koncih tedna zamre. (Foto:
Turisti. Najbolj jih privlačijo Stari grad in razni sejmi.
Oglej si celoten članek

Celje. “Nekaj vodenih ogledov smo imeli, veliko več pa je posameznih turistov. Pridejo zelo dobro pripravljeni in o znamenitostih, ki jih želijo pobliže spoznati, po navadi že veliko vedo. Tudi zemljevide si natisnejo s spleta in potem raziskujejo sami,” pove Tina Kozmus iz celjskega turističnoinformacijskega centra (TIC). V Celju imajo sicer kar 50 lokalnih turističnih vodičev, a je le nekaj takih, ki goste popeljejo skozi mestno jedro, najpogosteje pa na Stari grad.

Postelje na športnike
Stari grad je najbolj zaželena turistična točka. V soboto smo na njem našteli za ta čas rekordnih 343 obiskovalcev. Med njimi so Slovenci, pa tudi tujci,” povedo v TIC. “Predvsem italijanskih gostov je več, v Celju pa se ustavijo med potjo v katerega od bližnjih zdravilišč,” še pove Kozmusova.

V hotelih ta čas ni gneče. “Smo izrazito poslovni hotel, gostje pa od nas pričakujejo predvsem kakovostno nočitev in dobro hrano,” pravi Teja Mali iz hotela Evropa, kjer imajo največ gostov v času sejmov, prihajajo pa tudi športniki. “Njim smo prilagodili nekaj pred kratkim obnovljenih sob in vanje namestili posebne, nekoliko daljše postelje,” doda Malijeva.

Se pa Celje ne ponaša s kakšnim izrazito lokalnim spominkom. “Najbolj prodajani so razni magnetki, majice pa tudi plišaste igračke z motivom celjskega grba ali Starega gradu,” povedo v turistični pisarni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.