Slovenija
16 ogledov

Po mestu najraje sami

Med tednom je v Celju mogoče opaziti vrvež, ki pa ob koncih tedna zamre. (Foto: Žurnal24 main
Turisti. Najbolj jih privlačijo Stari grad in razni sejmi.

Celje. “Nekaj vodenih ogledov smo imeli, veliko več pa je posameznih turistov. Pridejo zelo dobro pripravljeni in o znamenitostih, ki jih želijo pobliže spoznati, po navadi že veliko vedo. Tudi zemljevide si natisnejo s spleta in potem raziskujejo sami,” pove Tina Kozmus iz celjskega turističnoinformacijskega centra (TIC). V Celju imajo sicer kar 50 lokalnih turističnih vodičev, a je le nekaj takih, ki goste popeljejo skozi mestno jedro, najpogosteje pa na Stari grad.

Postelje na športnike
Stari grad je najbolj zaželena turistična točka. V soboto smo na njem našteli za ta čas rekordnih 343 obiskovalcev. Med njimi so Slovenci, pa tudi tujci,” povedo v TIC. “Predvsem italijanskih gostov je več, v Celju pa se ustavijo med potjo v katerega od bližnjih zdravilišč,” še pove Kozmusova.

V hotelih ta čas ni gneče. “Smo izrazito poslovni hotel, gostje pa od nas pričakujejo predvsem kakovostno nočitev in dobro hrano,” pravi Teja Mali iz hotela Evropa, kjer imajo največ gostov v času sejmov, prihajajo pa tudi športniki. “Njim smo prilagodili nekaj pred kratkim obnovljenih sob in vanje namestili posebne, nekoliko daljše postelje,” doda Malijeva.

Se pa Celje ne ponaša s kakšnim izrazito lokalnim spominkom. “Najbolj prodajani so razni magnetki, majice pa tudi plišaste igračke z motivom celjskega grba ali Starega gradu,” povedo v turistični pisarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.