Po morju iz Ankarana

Foto: Žurnal24 "Z linijami iz Ankarana si bodo lahko obiskovalci ogledali prireditve v Kopru in
Na Prešernovem trgu bo vsako nedeljo pestro. Koper pa bo celo povezovala posebna linija iz Ankarana.
Oglej si celoten članek

“Glavni cilj dogodkov je domačim obiskovalcem in turistom ponuditi nova dogajanja, ki jih v Kopru še ni,” je dejala Tamara Kozlovič iz koprskega turističnega informacijskega centra.
Od te nedelje do konca julija bo namreč vsako nedeljo med 8. in 11. uro na Prešernovem trgu v Kopru potekala prireditev Homo na plac.

Obrtniki in Šavrinke

“To nedeljo smo si zastavili tako, da bi na Muda postavili tržnico, kot so bile včasih. Obiskovalcem bomo ponudili sezonske pridelke in predstavili obrti,” je razložila Darja Krkoč iz Zveze kulturnih društev Mestne občine Koper. Na prireditvi se bodo predstavili različni domači obrtniki ter Šavrini in Šavrinke, ki so nekoč domače dobrote prodajali v Trstu in na drugih trgih na Obali. Ob 10. uri pa bo ob vodnjaku na trgu tudi krajši gledališki prikaz nekdanjega mestnega dogajanja v Kopru.

Nova morska linija
Vzporedno se bo v eni od praznih izložb na Prešernovem trgu odvijala razstava ladjarske obrti Istre, kjer bo možno videti orodje, s katerim so mojstri izdelovali ladje, ter tekstovne in slikovne prikaze škverov (v juliju in avgustu vsak dan od 9. do 13. in od 18. do 22. ure). Prav tako bodo od 18. julija gradili istrsko plovilo batano, ki jo bodo splavili 30. avgusta. Od tega petka do konca avgusta bo ob petkih, sobotah in nedeljah na voljo tudi nov posebni morski prevoz s hitrim plovilom reful na liniji Ankaran–Koper–Ankaran.

Plovilo sprejme deset potnikov, vozilo pa bo od pomola Adria ankaran do Taverne v Kopru in nazaj, in sicer ob petkih ob 20. in 23. uri, ob sobotah ob 9., 13., 20. in 23. uri, ob nedeljah pa ob 9. in 13. uri. Enosmerna vozovnica stane pet evrov, povratna pa deset.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.