Slovenija
24 ogledov

Po morju iz Ankarana

"Z linijami iz Ankarana si bodo lahko obiskovalci ogledali prireditve v Kopru in Žurnal24 main
Na Prešernovem trgu bo vsako nedeljo pestro. Koper pa bo celo povezovala posebna linija iz Ankarana.

“Glavni cilj dogodkov je domačim obiskovalcem in turistom ponuditi nova dogajanja, ki jih v Kopru še ni,” je dejala Tamara Kozlovič iz koprskega turističnega informacijskega centra.
Od te nedelje do konca julija bo namreč vsako nedeljo med 8. in 11. uro na Prešernovem trgu v Kopru potekala prireditev Homo na plac.

Obrtniki in Šavrinke

“To nedeljo smo si zastavili tako, da bi na Muda postavili tržnico, kot so bile včasih. Obiskovalcem bomo ponudili sezonske pridelke in predstavili obrti,” je razložila Darja Krkoč iz Zveze kulturnih društev Mestne občine Koper. Na prireditvi se bodo predstavili različni domači obrtniki ter Šavrini in Šavrinke, ki so nekoč domače dobrote prodajali v Trstu in na drugih trgih na Obali. Ob 10. uri pa bo ob vodnjaku na trgu tudi krajši gledališki prikaz nekdanjega mestnega dogajanja v Kopru.

Nova morska linija
Vzporedno se bo v eni od praznih izložb na Prešernovem trgu odvijala razstava ladjarske obrti Istre, kjer bo možno videti orodje, s katerim so mojstri izdelovali ladje, ter tekstovne in slikovne prikaze škverov (v juliju in avgustu vsak dan od 9. do 13. in od 18. do 22. ure). Prav tako bodo od 18. julija gradili istrsko plovilo batano, ki jo bodo splavili 30. avgusta. Od tega petka do konca avgusta bo ob petkih, sobotah in nedeljah na voljo tudi nov posebni morski prevoz s hitrim plovilom reful na liniji Ankaran–Koper–Ankaran.

Plovilo sprejme deset potnikov, vozilo pa bo od pomola Adria ankaran do Taverne v Kopru in nazaj, in sicer ob petkih ob 20. in 23. uri, ob sobotah ob 9., 13., 20. in 23. uri, ob nedeljah pa ob 9. in 13. uri. Enosmerna vozovnica stane pet evrov, povratna pa deset.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.