Vozniku mopeda napisali za 1948 evrov globe

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
En motorist bo olajšan za 1000 evrov globe in 16 kazenskih točk, drugi bo moral plačati skoraj 2000 evrov.
Oglej si celoten članek

Policisti PP Sevnica so bili 4. 7. nekaj po 7. uri obveščeni o prometni nesreči pri Orešju nad Sevnico. 

"Opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo," navajajo pri PU Novo mesto. "Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola."

Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov  - nepravilne strani in smeri vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, so mu izdali plačilni nalog v višini 1020 evrov in mu izrekli 16 kazenskih točk.

Mopedistu globa tudi zaradi nedostojnega vedenja

Trebanjski policisti pa so bili 4. julija, nekaj po 19. uri obveščeni o prometni  nesreči na cesti med Trebnjem in Velikim Gabrom, kjer je padel motorist, ki naj bi bil pod vplivom alkohola.

"Opravili so ogled in ugotovili, da je 67-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in padel," razlagajo pri PU Novo mesto. "Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil."

Kršitelj je po navedbah policije vpil in žalil pričo prometne nesreče, nedostojno se je vedel tudi do policistov. "Zaradi kršitev javnega reda in miru in kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1947,67 evrov," še navajajo pri PU Novo mesto.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:35 6. Julij 2020.

    To se zgodi ko zamenjaš kolo za moped,dragi so ti protesti,in pohajkovanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.