Slovenija > Črna kronika
1770 ogledov

Vozniku mopeda napisali za 1948 evrov globe

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
En motorist bo olajšan za 1000 evrov globe in 16 kazenskih točk, drugi bo moral plačati skoraj 2000 evrov.

Policisti PP Sevnica so bili 4. 7. nekaj po 7. uri obveščeni o prometni nesreči pri Orešju nad Sevnico. 

"Opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo," navajajo pri PU Novo mesto. "Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola."

Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov  - nepravilne strani in smeri vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, so mu izdali plačilni nalog v višini 1020 evrov in mu izrekli 16 kazenskih točk.

Mopedistu globa tudi zaradi nedostojnega vedenja

Trebanjski policisti pa so bili 4. julija, nekaj po 19. uri obveščeni o prometni  nesreči na cesti med Trebnjem in Velikim Gabrom, kjer je padel motorist, ki naj bi bil pod vplivom alkohola.

"Opravili so ogled in ugotovili, da je 67-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in padel," razlagajo pri PU Novo mesto. "Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil."

Kršitelj je po navedbah policije vpil in žalil pričo prometne nesreče, nedostojno se je vedel tudi do policistov. "Zaradi kršitev javnega reda in miru in kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1947,67 evrov," še navajajo pri PU Novo mesto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • bogdan76 15:35 06.julij 2020.

    To se zgodi ko zamenjaš kolo za moped,dragi so ti protesti,in pohajkovanje.