Po opozorilu ni luknje

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Varnost. Kršitev pri ureditvi gradbišč inšpektorat za okolje in prostor ne odkrije pogosto, pravijo.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “Opazil sem, da gradbena jama ni primerno zavarovana in je celo nevarna,” je povedal bralec, ki se je sprehodil mimo gradbišča soseske Tribuna na Prulah. Tam je med ograjo in površino za pešce namreč nastala luknja.

Odprtino je izvajalec del Kraški zidar že zavaroval z deskami, saj gradbiščne ograje načeloma ne prestavljajo. “Nevarnosti za mimoidoče ni,” je dejal Jure Smole, vodja sektorja inženiringa pri podjetju. Po njegovih besedah je način zavarovanja takšnih odprtin odvisen od velikosti in terena. “Vsekakor so deske samo eden izmed materialov, ki pa je za take primere najprimernejši in najpogosteje uporabljen,” je odgovoril na vprašanje, ali je omenjena zaščita dovolj. Gradbišče sicer redno pregledujeta delovodja ter vsaj dvakrat na mesec koordinator zbornice varnosti in zdravja pri delu, je pojasnil Smole.

Kršitve v zvezi z ureditvijo gradbišča so redke,” pa so o urejenosti gradbišč dejali na okoljskem inšpektoratu. Globe za kršitve se gibljejo med 150 in 30 tisoč evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.