Slovenija
28 ogledov

Po opozorilu ni luknje

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Varnost. Kršitev pri ureditvi gradbišč inšpektorat za okolje in prostor ne odkrije pogosto, pravijo.

Ljubljana. “Opazil sem, da gradbena jama ni primerno zavarovana in je celo nevarna,” je povedal bralec, ki se je sprehodil mimo gradbišča soseske Tribuna na Prulah. Tam je med ograjo in površino za pešce namreč nastala luknja.

Odprtino je izvajalec del Kraški zidar že zavaroval z deskami, saj gradbiščne ograje načeloma ne prestavljajo. “Nevarnosti za mimoidoče ni,” je dejal Jure Smole, vodja sektorja inženiringa pri podjetju. Po njegovih besedah je način zavarovanja takšnih odprtin odvisen od velikosti in terena. “Vsekakor so deske samo eden izmed materialov, ki pa je za take primere najprimernejši in najpogosteje uporabljen,” je odgovoril na vprašanje, ali je omenjena zaščita dovolj. Gradbišče sicer redno pregledujeta delovodja ter vsaj dvakrat na mesec koordinator zbornice varnosti in zdravja pri delu, je pojasnil Smole.

Kršitve v zvezi z ureditvijo gradbišča so redke,” pa so o urejenosti gradbišč dejali na okoljskem inšpektoratu. Globe za kršitve se gibljejo med 150 in 30 tisoč evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.