Po padcu poiščite pomoč zdravnika

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ker so na cestah spet izredne razmere, bodite še posebno previdni tudi pešci. Hujših poškodb za zdaj na srečo niso obravnavali.
Oglej si celoten članek

Pločniki so spet večinoma neprehodni, zato stopajte previdno in v primerni obutvi. Na ljubljanski urgenci za zdaj niso obravnavali hujših poškodb, so nam sporočili in dodali, da bodo več pacientov najverjetneje sprejemali v prihodnjih dneh, ko bo nastopila poledica.

Anže Kristan, travmatolog v UKC Ljubljana, je že decembra opozoril, naj poškodovanci ob padcu poiščejo pomoč zdravnika, zlasti če se pojavijo hude bolečine, ki preprečujejo normalno obremenjevanje okončine, če se na mestu poškodbe pojavi velika oteklina, rana ali krvavitev. Če poškodovanca ob padcu hudo zaboli v predelu hrbtenice, je vsak premik lahko zelo nevaren. Mimoidočim zato svetuje, naj poškodovanca v tem primeru ne premikajo, razen če ga je treba umakniti iz nevarne situacije. V vsakem primeru pa je treba poklicati reševalce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.