Slovenija
38 ogledov

Po padcu poiščite pomoč zdravnika

sneg padec poškodba Shutterstock
Ker so na cestah spet izredne razmere, bodite še posebno previdni tudi pešci. Hujših poškodb za zdaj na srečo niso obravnavali.

Pločniki so spet večinoma neprehodni, zato stopajte previdno in v primerni obutvi. Na ljubljanski urgenci za zdaj niso obravnavali hujših poškodb, so nam sporočili in dodali, da bodo več pacientov najverjetneje sprejemali v prihodnjih dneh, ko bo nastopila poledica.

Anže Kristan, travmatolog v UKC Ljubljana, je že decembra opozoril, naj poškodovanci ob padcu poiščejo pomoč zdravnika, zlasti če se pojavijo hude bolečine, ki preprečujejo normalno obremenjevanje okončine, če se na mestu poškodbe pojavi velika oteklina, rana ali krvavitev. Če poškodovanca ob padcu hudo zaboli v predelu hrbtenice, je vsak premik lahko zelo nevaren. Mimoidočim zato svetuje, naj poškodovanca v tem primeru ne premikajo, razen če ga je treba umakniti iz nevarne situacije. V vsakem primeru pa je treba poklicati reševalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.