Po paragonskih blokih računi velikosti A4

Foto: zurnal24.si račun Foto: zurnal24.si račun
Od 31. januarja paragonskih blokov ne bo več, račune pa bo od takrat mogoče pisati le v vezano knjigo računov. Zavezanci za DDV bodo morali imeti knjigo velikosti A4.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za finance je danes objavilo osnutek pravilnika, ki določa, kakšna bo morala biti ta vezana knjiga računov. 

V vsaki knjigi bo 50 računov, vsak napisan račun pa se bo prekopiral še na dve kopiji. Original in ena kopija bosta perforirana, druga kopija pa ne in bo morala ostati v knjigi. 

Zavezanci za DDV bodo morali imeti knjigo velikosti A4, tisti, ki so zavezanci, a izdajajo poenostavljene račune, bodo imeli knjigo velikosti A5, kdor ni zavezanec za DDV pa A6. 

Knjigo bo treba kupiti in nato še potrditi

Knjige računov bodo v prosti prodaji, preden bo nekdo začel izdajati račune, pa jo bo moral potrditi pri davčnem organu. To bo lahko naredil tako, da bo serijsko številko knjige vnesel prek portala e-Davki, mogoče pa jo bo potrditi tudi tako, da jo bo osebno prinesel na finančni urad. 

Ne kupujte veliko parafonskih blokov

Ministrstvo za finance napoveduje, da bo pravilnik objavljen v začetku januarja. Vsem uporabnikom paragonskih blokov na ministrstvu svetujejo, naj pri nabavi upoštevajo, da jih bodo lahko uporabljali le do konca januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.