Slovenija
102 ogledov

Po paragonskih blokih računi velikosti A4

račun
1/2
zurnal24.si
Od 31. januarja paragonskih blokov ne bo več, račune pa bo od takrat mogoče pisati le v vezano knjigo računov. Zavezanci za DDV bodo morali imeti knjigo velikosti A4.

Ministrstvo za finance je danes objavilo osnutek pravilnika, ki določa, kakšna bo morala biti ta vezana knjiga računov. 

V vsaki knjigi bo 50 računov, vsak napisan račun pa se bo prekopiral še na dve kopiji. Original in ena kopija bosta perforirana, druga kopija pa ne in bo morala ostati v knjigi. 

Zavezanci za DDV bodo morali imeti knjigo velikosti A4, tisti, ki so zavezanci, a izdajajo poenostavljene račune, bodo imeli knjigo velikosti A5, kdor ni zavezanec za DDV pa A6. 

Knjigo bo treba kupiti in nato še potrditi

Knjige računov bodo v prosti prodaji, preden bo nekdo začel izdajati račune, pa jo bo moral potrditi pri davčnem organu. To bo lahko naredil tako, da bo serijsko številko knjige vnesel prek portala e-Davki, mogoče pa jo bo potrditi tudi tako, da jo bo osebno prinesel na finančni urad. 

Ne kupujte veliko parafonskih blokov

Ministrstvo za finance napoveduje, da bo pravilnik objavljen v začetku januarja. Vsem uporabnikom paragonskih blokov na ministrstvu svetujejo, naj pri nabavi upoštevajo, da jih bodo lahko uporabljali le do konca januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.