Po praznikih komitente NLB čakajo te spremembe

Foto: Anže Petkovšek NLB plačilna kartica
Foto: Anže Petkovšek NLB plačilna kartica
Digitalizacija ni edini in poglavitni razlog za spremenjeni delovni čas.
Oglej si celoten članek

"Od NLB sem dobil obvestilo, da skrajšujejo delovni čas v poslovalnici na Trgu republike v Ljubljani, ki bo po novem od 9. do 17. ure, kar pomeni, da bodo odprti dve uri manj," nas je opozoril bralec.

Pri NLB potrjujejo, da prihaja do sprememb delovnega časa v 12 njihovih poslovalnicah, a je tista na Trgu republike izjema, saj se v večini poslovalnic delovni čas pravzaprav podaljšuje. 

Slovenija Toliko ljudi ne bo več dobilo kredita

Spreminja se delovni čas 12 poslovalnic

S ponedeljkom se spreminja delovni čas v NLB poslovalnicah v Slovenj Gradcu, Sevnici, Idriji, Mirni, Mengšu, Novih Jaršah, Murski Soboti, Krimu, Logatcu, Hrastniku, Kranju ter v poslovalnici na Trgu republike v Ljubljani. 

"Zavedamo se, da vsaka sprememba na začetku pogosto naleti na nekaj nejevolje, kljub temu pa pričakujemo pozitiven odziv strank. Naši bančni strokovnjaki jim bodo namreč po novem, prilagojenem urniku, z nasvetom in pomočjo v večini primerov vsak dan na voljo najmanj pol ure dlje, kjer koli in kadar koli pa smo jim na voljo tudi prek video klica in spletnega klepeta. Vsekakor pa bomo v prehodnem obdobju pozorno spremljali njihove odzive, upoštevali mnenja in pripombe."
Maja Jaklič, služba za medije pri NLB

Slovenija Do vašega bančnega računa bodo lahko dostopali tudi drugi

"V vseh poslovalnicah, z izjemo poslovalnice na Trgu republike, se bo delovni čas podaljšal, ne skrajšal," razlaga Maja Jaklič iz službe za medije pri NLB. "Vmesne prekinitve delovnega časa bodo odslej krajše in bodo trajale zgolj eno uro, ob ob petkih pa jih sploh ne bo. Poslovalnice bodo odprte do 16. ure, ob sredah do 18. ure, ob petkih pa do 15. ure. Poslovalnica na Trgu republike je, kot rečeno, pri tem izjema, saj se bo delovni čas res nekoliko skrajšal, še vedno pa bo poslovalnica vsak dan odprta od 9. do 17. ure."

Foto: Boštjan Tacol NLB

Slovenija Take kredite za nakup nepremičnin jemljejo Slovenci

Virtualna banka 24 ur na dan

Poudarja, da bodo njihova "virtualna vrata" strankam še naprej odprta tudi, ko se bodo v poslovalnicah ugasnile še zadnje luči. "Nasvet bančnega strokovnjaka ali pomoč pri opravljanju osnovnih bančnih opravil lahko namreč stranke 24 ur na dan, vse dni v letu poiščejo tudi prek (spletnega) klepeta, video klica, kontaktnega centra na telefonski številki (01) 477 20 00 ali preko elektronske pošte (info@nlb.si)," poudarja Jakličeva. "S Teledomom in identifikacijo prek video klica lahko na daljavo opravijo večino storitev, zelo prav pa ta storitev pride tudi kot 'klic v sili', ko obisk poslovalnice na primer ni mogoč zaradi bolezni ali ko je stranka v tujini." 

Izgubljena kartica Kaj se zgodi, ko izgubite bančno kartico?

Vse večja uporaba digitalnih poti

Večino osnovnih bančnih opravil lahko sicer komitenti NLB opravijo preko spletne banke Klik ali mobilne banke Klikin. "V NLB opažamo, da uporaba digitalnih poti vseskozi narašča, kar je bil tudi eden od razlogov za spremembo delovnega časa poslovalnic," razlaga Jakličeva. "Spletno banko Klik denimo uporablja več kot 230.000, mobilno banko Klikin pa preko 220.000 uporabnikov."

NLB ima sicer v svoji mreži trenutno 93 poslovalnic. V zadnjih petih letih so jih nekaj zaradi racionalizacije in optimizacije poslovanja zaprli - leta 2016 osem in leto za tem pet. Zaradi zavez Evropski komisiji so morali dodatno zapreti še 15 poslovalnic (14 lani in eno letos). 
 
"Glede nadaljnjega zapiranja poslovalnic konkretnih načrtov ni, se pa pripravlja nova strategija banke, ki bo predvidela nadaljnjo racionalizacijo in optimizacijo poslovne mreže," razlagajo pri NLB. "Če se bo to zgodilo, bomo seveda, tako kot doslej, stranke pravočasno obvestili, njihovo poslovanje brezplačno 'preselili' v poslovalnico naslednico ter nasploh poskrbeli, da bo sprememba zanje čim manjša."

Slovenija Na bankah se 14. septembra spreminjajo pravila

Pri NLB pojasnjujejo, da V Kliku uporabniki najpogosteje plačujejo račune, pregledujejo stanje in promet, njegovi prednosti pa sta preglednost in možnost plačila e-računov. V mobilni banki Klikin sta poleg vpogledovanja v stanje in promet na računu vse bolj priljubljeni funkciji Slikaj in plačaj (s fotografiranjem QR kode se podatki avtomatično vpišejo v plačilni nalog) in in-plačilo (nakazilo sredstev kar preko kontaktov v telefonskem imeniku). "Poleg tega lahko stranke tudi neposredno iz mobilne ali spletne banke stopijo v stik z bančnim svetovalcem prek video klica ali spletnega klepeta, kjer koli in kadar koli," še poudarja Jakličeva.

Slovenija Kako pogosto Slovenci še plačujemo z gotovino?

Prisluhnili so željam strank

Vse pogostejša raba digitalnih poti sicer ni edini razlog za spremembo delovnega časa nekaterih poslovalnic in tudi ni osrednji. "Poglavitni razlog je namreč, da smo se za spremembo odločili zato, da bi se prilagodili spremenjenim navadam strank in izboljšali njihovo izkušnjo," pojasnjujejo pri NLB. "Opravili smo namreč natančno analizo obiska poslovalnic ter med strankami izvedli anketo o delovnem času in njihovih željah. Stranke so med drugim na primer izrazile željo, da bi bila banka vsaj en dan v tednu odprta dlje in da bi bila prekinitev delovnega časa čim krajša."

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:56 31. Oktober 2019.

    Ne razumem, da dokapitaliziraš banko in nato še ostaneš njen varčevalec.

  • 23:45 30. Oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • 18:48 30. Oktober 2019.

    Pa kdo še, razen pravnih oseb, ki morajo, posluje z NLB...???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.