Po školjke za otroške mozaike

Foto: Žurnal24 Trgec pred piranskim ateljejčkom Mozaik ob sredah popoldne napolni otroška kreat
Delavnice v Izoli in Piranu. Otroci lahko prosti čas med počitnicami izrabijo tudi ustvarjalno.
Oglej si celoten članek

“Otroci z ulice večkrat pokukajo v atelje in sprašujejo, ali bi lahko tudi sami naredili kakšen mozaik. Tako njih kot vse druge, tudi tiste, ki so tu na počitnicah, vabim, naj pridejo vsako sredo ob 16. uri pred delavnico,” je ob prvih otroških poskusih mozaičarstva zadovoljen Mario Druscovich.

Ob obali najprej naberejo školjke, polžke in najrazličnejše kamenčke ter jih po svoji ustvarjalni domišljiji ob pomoči mojstra nalepijo na podlage iz majhnih kamenčkov, ki jim jih pripravi on. “Radi delajo mozaike, neverjetno so zvedavi, okoli ateljeja je prijetno živahno in z morja bodo tako domov odnesli še en morski spominek,” je vesel Mario.

Delavnica tudi v Izoli
Inštitut za dediščino Sredozemlja znanstveno-raziskovalnega središča Koper pa vabi otroke od šestega do 14. leta starosti na arheološko delavnico, na kateri bodo prav tako delali svoje mozaike. Brezplačna delavnica bo v Arheološkem parku Simonov zaliv v Izoli to soboto ob 18. uri; ob slabem vremenu bo delavnica odpadla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.