Slovenija
26 ogledov

Po školjke za otroške mozaike

Trgec pred piranskim ateljejčkom Mozaik ob sredah popoldne napolni otroška kreat Žurnal24 main
Delavnice v Izoli in Piranu. Otroci lahko prosti čas med počitnicami izrabijo tudi ustvarjalno.

“Otroci z ulice večkrat pokukajo v atelje in sprašujejo, ali bi lahko tudi sami naredili kakšen mozaik. Tako njih kot vse druge, tudi tiste, ki so tu na počitnicah, vabim, naj pridejo vsako sredo ob 16. uri pred delavnico,” je ob prvih otroških poskusih mozaičarstva zadovoljen Mario Druscovich.

Ob obali najprej naberejo školjke, polžke in najrazličnejše kamenčke ter jih po svoji ustvarjalni domišljiji ob pomoči mojstra nalepijo na podlage iz majhnih kamenčkov, ki jim jih pripravi on. “Radi delajo mozaike, neverjetno so zvedavi, okoli ateljeja je prijetno živahno in z morja bodo tako domov odnesli še en morski spominek,” je vesel Mario.

Delavnica tudi v Izoli
Inštitut za dediščino Sredozemlja znanstveno-raziskovalnega središča Koper pa vabi otroke od šestega do 14. leta starosti na arheološko delavnico, na kateri bodo prav tako delali svoje mozaike. Brezplačna delavnica bo v Arheološkem parku Simonov zaliv v Izoli to soboto ob 18. uri; ob slabem vremenu bo delavnica odpadla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.