"Po slabi minuti je prišel k sebi"

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Reševalec Iztok Šarlah je v soboto iz vode rešil dečka. "Izšlo se je najbolje, kot se je lahko,“ pravi.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Junak Slovenije V poznih popoldanskih urah se je v kopališču v Šentjurju zgodila nesreča. Otroka, ki se je utapljal, je opazila ena izmed kopalk, v manj kot minuti pa ga je oživil reševalec iz vode, tako da ni dobil hujših poškodb.

Da se je vse skupaj srečno končalo, je zaslužen reševalec Iztok Šarlah. "Vse je bilo mirno, kar naenkrat pa me je sta me poklicala moški in ženska srednjih let, da je nekaj narobe s fantom. Videl sem fanta, ki je bil v nezavesti, in takoj stekel k njemu. Par ga je potegnil na rob bazena, tako da sem ga lahko, takoj ko sem prišel do njega, začel oživljati. Po slabi minuti je prišel k sebi," sobotni dogodek na bazenu v Šentjurju opisuje reševalec Šarlah, ki delo reševalca v omenjenem kopališču opravlja po potrebi; zaposlen je namreč v Thermani Laško.

Na srečo so mu pomagali tudi drugi kopalci, ki so takoj izvleki telefone in poklicali 112. "Vsi so pomagali. Na pomoč je prihitel tudi eden izmed kopalcev, ki je reševalec."

"Ne vem, kaj se je zgodilo"

Kaj točno se je zgodilo, da se je deček začel utapljati, Šarlah ne ve. Na bazen je prišel s svojim starejšim bratom, ki pa med dogodkom ni bil vodi. "V vodi je bilo ogromno kopalcev.  Ni bilo opaziti, da se kaj dogaja. Ne vem, kaj se je zgodilo. Ali ga je kdo porinil v vodo ali so se igrali. Opaziti ni bilo nič posebnega."

Na srečo vseh se je vse skupaj izšlo tako, kot se je. "Izšlo se je najbolje, kot se je lahko. To je poseben občutek, ko nekomu pomagaš in mu rešiš življenje,“ pravi pogumni reševalec, ki se mu je zahvalila tudi dečkova mama.

Že reševal življenja

To pa ni prvič, da je Šarlah rešil življenje. V svoji 13-letni karieri je pred tem posredoval že trikrat. "Na začetku svoje kariere, ko sem delal v Olimju, mi je uspelo oživiti deklico. Na žalost pa moje posredovanje ni bilo vedno uspešno. Zaradi zastoja srca je na bazenu umrla 90-letnica, zastoj srca je bil usoden tudi za 80-letnika."

 

 

Če poznate tudi vi kakšnega junaka, nam lahko pišete prek spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mia
    19:34 26. Junij 2013.

    čim manj nesreč in čim več uspešnih reševanj, vsem reševalcem in gasilcem.

  • mph
    18:27 26. Junij 2013.

    Otroke je pač potrebno imeti neprestano na očeh, kar vem, da je včasih zelo težko. Se je pa nekaj takega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.