Slovenija
92 ogledov

"Po slabi minuti je prišel k sebi"

Iztok Šarlah Facebook
Reševalec Iztok Šarlah je v soboto iz vode rešil dečka. "Izšlo se je najbolje, kot se je lahko,“ pravi.

Junak Slovenije  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V poznih popoldanskih urah se je v kopališču v Šentjurju zgodila nesreča. Otroka, ki se je utapljal, je opazila ena izmed kopalk, v manj kot minuti pa ga je oživil reševalec iz vode, tako da ni dobil hujših poškodb.

Da se je vse skupaj srečno končalo, je zaslužen reševalec Iztok Šarlah. "Vse je bilo mirno, kar naenkrat pa me je sta me poklicala moški in ženska srednjih let, da je nekaj narobe s fantom. Videl sem fanta, ki je bil v nezavesti, in takoj stekel k njemu. Par ga je potegnil na rob bazena, tako da sem ga lahko, takoj ko sem prišel do njega, začel oživljati. Po slabi minuti je prišel k sebi," sobotni dogodek na bazenu v Šentjurju opisuje reševalec Šarlah, ki delo reševalca v omenjenem kopališču opravlja po potrebi; zaposlen je namreč v Thermani Laško.

Na srečo so mu pomagali tudi drugi kopalci, ki so takoj izvleki telefone in poklicali 112. "Vsi so pomagali. Na pomoč je prihitel tudi eden izmed kopalcev, ki je reševalec."

"Ne vem, kaj se je zgodilo"

Kaj točno se je zgodilo, da se je deček začel utapljati, Šarlah ne ve. Na bazen je prišel s svojim starejšim bratom, ki pa med dogodkom ni bil vodi. "V vodi je bilo ogromno kopalcev.  Ni bilo opaziti, da se kaj dogaja. Ne vem, kaj se je zgodilo. Ali ga je kdo porinil v vodo ali so se igrali. Opaziti ni bilo nič posebnega."

Na srečo vseh se je vse skupaj izšlo tako, kot se je. "Izšlo se je najbolje, kot se je lahko. To je poseben občutek, ko nekomu pomagaš in mu rešiš življenje,“ pravi pogumni reševalec, ki se mu je zahvalila tudi dečkova mama.

Že reševal življenja

To pa ni prvič, da je Šarlah rešil življenje. V svoji 13-letni karieri je pred tem posredoval že trikrat. "Na začetku svoje kariere, ko sem delal v Olimju, mi je uspelo oživiti deklico. Na žalost pa moje posredovanje ni bilo vedno uspešno. Zaradi zastoja srca je na bazenu umrla 90-letnica, zastoj srca je bil usoden tudi za 80-letnika."

 

 

Če poznate tudi vi kakšnega junaka, nam lahko pišete prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 2
  • mia 19:34 26.junij 2013.

    čim manj nesreč in čim več uspešnih reševanj, vsem reševalcem in gasilcem.

  • mph 18:27 26.junij 2013.

    Otroke je pač potrebno imeti neprestano na očeh, kar vem, da je včasih zelo težko. Se je pa nekaj takega kmalu meni zgodilo, ko sem bil otrok, ko še nisem vedel plavat. Sem se zadrževal v delu bazena, kjer se ...prikaži več je dno počasi spuščalo in nenadoma sem ostal brez tal pod nogami, ... prav z zadnjimi atomi moči sem nekako uspel prijeti za rob bazena, v katerem takrat ni bilo dosti ljudi. Vprašanje, kako bi lahko končalo.