Po spletu se širi nova neumnost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uporabnik Facebooka je na podlagi nalepke, ki se je pojavila na bankomatu, prepričan, da brez pogoja PCT ne bo več mogoče dvigniti denarja na bankomatu.
Oglej si celoten članek

Po spletu se je širi objava uporabnika Facebooka, ki trdi, da bodo bankomati v kratkem delovali le še na QR kodo - torej po pogoju PCT. "Kdor ima kaj denarja, a nima PCT in torej ne more v banko, naj čim prej vzdigne ves denar," ljudem svetuje uporabnik.

Kot dokazilo je pripel fotografijo, ki jo je s telefonom na bankomatu NLB posnela žena in prikazuje nalepko črtne kode na bankomatu.

"Vsekakor je evidentno, da pripravljajo bankomate na QR kodo," je prepričan.

Foto: Facebook Facebook Prt scr To seveda ne drži. Nalepka označuje bankomate, na katerih je mogoče s skeniranjem plačati položnice. Gre za enega cenovno ugodnejših načinov plačila položnnic, saj je provizija le 40 centov, to storitev pa omogoča skoraj tri četrtine bankomatov NLB. 

Spomnimo, da se vsake toliko zmova začne širiti tudi informacija, da bo bankomat sprožil klic v sili, če boste svojo PIN kodo vnesli od zadaj naprej, kar seveda prav tako ne drži. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 35

  • 06:11 4. December 2021.

    Proticepilstvo je pač resna psihična bolezen. Tak izpad ni nič posebnega.

  • 23:38 3. December 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu -- H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m

  • 18:19 3. December 2021.

    ok, men bankomat gre na jetra.. ne zdej med covidom, že prej. to so legla bakterij in virusov, pa jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.