Slovenija
23401 ogledov

Po spletu se širi nova neumnost

Bankomat Profimedia
Uporabnik Facebooka je na podlagi nalepke, ki se je pojavila na bankomatu, prepričan, da brez pogoja PCT ne bo več mogoče dvigniti denarja na bankomatu.

Po spletu se je širi objava uporabnika Facebooka, ki trdi, da bodo bankomati v kratkem delovali le še na QR kodo - torej po pogoju PCT. "Kdor ima kaj denarja, a nima PCT in torej ne more v banko, naj čim prej vzdigne ves denar," ljudem svetuje uporabnik.

Kot dokazilo je pripel fotografijo, ki jo je s telefonom na bankomatu NLB posnela žena in prikazuje nalepko črtne kode na bankomatu.

"Vsekakor je evidentno, da pripravljajo bankomate na QR kodo," je prepričan.

Facebook Prt scr | Avtor: Facebook Facebook
To seveda ne drži. Nalepka označuje bankomate, na katerih je mogoče s skeniranjem plačati položnice. Gre za enega cenovno ugodnejših načinov plačila položnnic, saj je provizija le 40 centov, to storitev pa omogoča skoraj tri četrtine bankomatov NLB. 

Spomnimo, da se vsake toliko zmova začne širiti tudi informacija, da bo bankomat sprožil klic v sili, če boste svojo PIN kodo vnesli od zadaj naprej, kar seveda prav tako ne drži. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • Pepe007 06:11 04.december 2021.

    Proticepilstvo je pač resna psihična bolezen. Tak izpad ni nič posebnega.

  • Avatar Alliastella
    Alliastella 23:38 03.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu -- H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m

  • rd2dmk2 18:19 03.december 2021.

    ok, men bankomat gre na jetra.. ne zdej med covidom, že prej. to so legla bakterij in virusov, pa jih kdo kdaj očisti ? pijanec , ki je scal za vogalom pa pride na bankomat , vi vsi pa takoj ...prikaži večj za njim. gnusijo se mi.