Po strmoglavljenju umrla padalka

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Bralka Vida)
Okoli 11.30 se je na Voglu zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena jadralna padalca. Skočila sta v tandemu, kmalu po vzletu pa strmoglavila. Umrla je padalka.
Oglej si celoten članek

Kot je za zurnal24.si povedal Janez Rozman, vodja bohinjskih gorskih reševalcev, je v nesreči jadralnega padala v tandemu umrla padalka.

"Ob pol dvanajstih smo bili obveščeni o nezgodi. Takoj smo aktivirali dežurno ekipo na Brniku, istočasno pa reševalce iz Bohinja, ter odšli na kraj dogodka. Poškodovanega padalca je helikopter prepeljal v klinični center v Ljubljano, počakali pa smo še kriminaliste, da so si ogledali kraj dogodka," je povedal.

Kmalu po vzletu sta strmoglavila, po vsej verjetnosti sta imela težave v zraku.
Janez Rozman, vodja bohinjskih reševalcev

Predsednik Gorske reševalne zveze (GRS) Igor Potočnik je za zurnal24.si povedal, da sta padalca v tandemu strmoglavila tik po vzletu. Pri padcu se je padalka tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla, padalec pa je huje telesno poškodovan, je povedal Andrej Zakrajšek s kranjske policijske uprave.

Poškodovanega padalca so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, umrlo padalko pa so reševalci prepeljali v dolino in predali ustrezni službi. Policisti identiteto obeh padalcev še ugotavljajo, po besedah Rozmana pa je v nesreči umrla tuja državljanka.

Pri Tolminu se je poškodoval Litovec

Le dve uri prej pa se je pri Tolminu, natančneje pri Kobali, zgodila še ena nesreča, v kateri pa je bil udeležen padalec iz Litve. Kot so za zurnal24.si povedali na GRS Tolmin, je padalec strmoglavil tik po vzletu, pri tem pa se je huje poškodoval. V ljubljanski klinični center so ga morali odpeljati s helikopterjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.