Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Po strmoglavljenju umrla padalka

Fotografija je simbolična. (Foto: Bralka Vida) Žurnal24 main
Okoli 11.30 se je na Voglu zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena jadralna padalca. Skočila sta v tandemu, kmalu po vzletu pa strmoglavila. Umrla je padalka.

Kot je za zurnal24.si povedal Janez Rozman, vodja bohinjskih gorskih reševalcev, je v nesreči jadralnega padala v tandemu umrla padalka.

"Ob pol dvanajstih smo bili obveščeni o nezgodi. Takoj smo aktivirali dežurno ekipo na Brniku, istočasno pa reševalce iz Bohinja, ter odšli na kraj dogodka. Poškodovanega padalca je helikopter prepeljal v klinični center v Ljubljano, počakali pa smo še kriminaliste, da so si ogledali kraj dogodka," je povedal.

Kmalu po vzletu sta strmoglavila, po vsej verjetnosti sta imela težave v zraku.
Janez Rozman, vodja bohinjskih reševalcev

Predsednik Gorske reševalne zveze (GRS) Igor Potočnik je za zurnal24.si povedal, da sta padalca v tandemu strmoglavila tik po vzletu. Pri padcu se je padalka tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla, padalec pa je huje telesno poškodovan, je povedal Andrej Zakrajšek s kranjske policijske uprave.

Poškodovanega padalca so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, umrlo padalko pa so reševalci prepeljali v dolino in predali ustrezni službi. Policisti identiteto obeh padalcev še ugotavljajo, po besedah Rozmana pa je v nesreči umrla tuja državljanka.

Pri Tolminu se je poškodoval Litovec

Le dve uri prej pa se je pri Tolminu, natančneje pri Kobali, zgodila še ena nesreča, v kateri pa je bil udeležen padalec iz Litve. Kot so za zurnal24.si povedali na GRS Tolmin, je padalec strmoglavil tik po vzletu, pri tem pa se je huje poškodoval. V ljubljanski klinični center so ga morali odpeljati s helikopterjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.