Golob naj bi danes predstavil ukrepe, ki bodo zelo vplivali na vašo denarnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Medresorska delovna skupina je pripravila prvi nabor ukrepov
Oglej si celoten članek

Premier Robert Golob bo po napovedih danes predstavil prve predloge za blažitev draginje, ki predstavljajo eno od prednostnih nalog nove vlade na začetku mandata.

Medresorska delovna skupina za pripravo ukrepov za blaženje energetske in prehranske draginje je pripravila prvi nabor ukrepov, ki se nanašajo na cene pogonskih goriv, sta v torek poročala Televizija Slovenija in POP TV. Po informacijah televizij naj bi šlo za več manjših ukrepov, med katerimi pa naj ne bi bilo regulacije maloprodajnih cen bencina in dizla, kot je v veljavi do 10. avgusta.

Predloge bo danes na novinarski konferenci po seji vlade predstavil premier Golob, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade.

Golob je v ponedeljek ob obisku v Mariboru izrazil prepričanje, da bodo ukrepe za blažitev draginje pripravili do konca meseca, da bo lahko nato sledila njihova izvedba. Napovedal je, da se bodo ukrepanja najprej lotili pri naftnih derivatih, nato pri elektriki, sledila bo hrana in na koncu še plin.

Po napovedih bodo ukrepali v dveh fazah: najprej naj bi se z deležniki skušali dogovoriti o delitvi bremen zmanjšanja cen za gospodinjstva in podjetja, če to ne bo uspešno, pa naj bi sledila cenovna regulacija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 11:51 15. Junij 2022.

    Se že kezi kako nas bo opalil!

  • 11:46 15. Junij 2022.

    Predstavitev bo verjetno ljudem čudna! Golob bo ponovil že slišano! 2 krat na teden brez mesa 2 krat na teden …

  • 11:35 15. Junij 2022.

    Do sedaj je vse rešil kar so levičarske vlade zapravile.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.