Slovenija
6337 ogledov

Golob naj bi danes predstavil ukrepe, ki bodo zelo vplivali na vašo denarnico

Robert Golob Profimedia
Medresorska delovna skupina je pripravila prvi nabor ukrepov

Premier Robert Golob bo po napovedih danes predstavil prve predloge za blažitev draginje, ki predstavljajo eno od prednostnih nalog nove vlade na začetku mandata.

Medresorska delovna skupina za pripravo ukrepov za blaženje energetske in prehranske draginje je pripravila prvi nabor ukrepov, ki se nanašajo na cene pogonskih goriv, sta v torek poročala Televizija Slovenija in POP TV. Po informacijah televizij naj bi šlo za več manjših ukrepov, med katerimi pa naj ne bi bilo regulacije maloprodajnih cen bencina in dizla, kot je v veljavi do 10. avgusta.

Predloge bo danes na novinarski konferenci po seji vlade predstavil premier Golob, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade.

Golob je v ponedeljek ob obisku v Mariboru izrazil prepričanje, da bodo ukrepe za blažitev draginje pripravili do konca meseca, da bo lahko nato sledila njihova izvedba. Napovedal je, da se bodo ukrepanja najprej lotili pri naftnih derivatih, nato pri elektriki, sledila bo hrana in na koncu še plin.

Po napovedih bodo ukrepali v dveh fazah: najprej naj bi se z deležniki skušali dogovoriti o delitvi bremen zmanjšanja cen za gospodinjstva in podjetja, če to ne bo uspešno, pa naj bi sledila cenovna regulacija.

Komentarjev 17
  • Toma 11:51 15.junij 2022.

    Se že kezi kako nas bo opalil!

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 11:46 15.junij 2022.

    Predstavitev bo verjetno ljudem čudna! Golob bo ponovil že slišano! 2 krat na teden brez mesa 2 krat na teden brez kruha!! Prodati avte in kupiti kolesa! Toraj smo na poti standarda S Koreje kaj drugega ni bilo pričakovati od ...prikaži več te leve vlade!! In narod si je pisal sodbo sam!! Volite nove obraze in plešite kot bo špilal Golob!!

  • Vrtnica 11:35 15.junij 2022.

    Do sedaj je vse rešil kar so levičarske vlade zapravile.