Slovenija
4020 ogledov

Uradno: Šarec v Golobov objem

Marjan Šarec Saša Despot
Zbor članstva LMŠ je na današnjem glasovanju s 97 odstotki glasov podprl predlog za pripojitev k stranki Gibanje Svoboda, so sporočili iz LMŠ. Izvršni odbor LMŠ je pobudo za pripojitev h Gibanju Svoboda podprl 12. maja, teden pozneje pa je o tem razpravljal še svet stranke in odločitev dokončno danes potrdil zbor članstva.

Z zborom članstva LMŠ so tako danes stekli še zadnji koraki pred pripojitvijo LMŠ in SAB h Gibanju Svoboda.

V SAB bodo o tem odločali na dopisnem kongresu prihodnji teden, med 13. in 15. junijem, z odločitvijo obeh strank pa se bo nato seznanil še kongres stranke Gibanje Svoboda. Formalno združitev vseh treh strank je pričakovati še do konca meseca, združitveni kongres pa pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

Vse tri stranke so sicer uradne postopke združevanja sprožile kmalu po aprilskih državnozborskih volitvah. Svet Gibanja Svoboda je v začetku maja sprejel sklep o povezovanju z LMŠ in SAB, izvršna odbora omenjenih strank pa sta sprejela sklep, s katerim sta svetu stranke predlagala, da podpre predlog Gibanja Svoboda za združevanje socialno-liberalnih strank in pooblasti predsednike strank za podpis ustreznih dokumentov za začetek postopka.

Predsednika obeh strank, Marjan Šarec in Alenka Bratušek bosta zasedla tudi ministrska stolčka v 15. slovenski vladi pod vodstvom predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Prvi je že prevzel vodenje ministrstva za obrambo, Bratuškova pa bo po sprejemu novega zakona o vladi prevzela vodenje ministrstva za infrastrukturo, do takrat pa bo na tem resorju zasedla mesto državne sekretarke.

Komentarjev 14
  • eminenca 18:36 09.junij 2022.

    komaj čakam nasldnji radio ga ga, ko bo poroka globa in šarca, da se nabruhamo od budaloštin političnih, ki jih nekateri še prodajajo ... jao, dokler gre, ko pa popuši, bo pa manj vreden kot ta zadni prdec ... ta ...prikaži več politka čista prostitucija ... prodaš se , samo da dobiš tiso plačo, pa to je to ... ime je nepomembno, familija, jebe se ti vse, politika, ti da preživetje ... žalostno ... na koncu bo umazan kort erjavc, ki ga nihče ne mara, še najmanj pa sosedi

  • bobubob 13:46 09.junij 2022.

    Enaki tiči vkup letijo. Ampak saj so volilci to vedeli, kajne?

  • Petra_56 13:33 09.junij 2022.

    Ha ha.. desničarji že vsi v paniki, ker se bo levi pol poenotil in bo imel 70% podporo volivcev. Škoda, da niso že prej naredili te poteze, ker bi imeli v parlamentu še več sedežev in Gargamel bi imel mogoče 15 sedežev.