Slovenija
5204 ogledov

Vlada danes z imenovanji in novo analizo Janševih potez

Robert Golob Profimedia
Vlada bo danes pretresala tudi prekrške in globe zaradi kršenja covidnih odlokov.

Vlada bo imela na današnji redni seji na mizi tudi sklep, naj se pripravi analiza prekrškov in glob, izrečenih zaradi kršenja covidnih odlokov, je razvidno z dnevnega reda. Po odstopu Ivana Simiča naj bi nova vladna ekipa imenovala tudi v. d. generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs). Neuradno naj bi to postal Peter Grum.

Na dnevnem redu je še predlog sklepa za prenehanje veljavnosti vladnih sklepov glede tožb za povrnitev stroškov policije na neprijavljenih shodih v času mandata prejšnje vlade. Ministrstvo za notranje zadeve je že umaknilo soglasje za tožbe, državno odvetništvo pa je tudi že vložilo umik tožb.

Obenem bodo imeli ministri po tistem, ko je ob potrditvi vlade Roberta Goloba odstopil dosedanji prvi mož Fursa Ivan Simič, na mizi predlog za njegovo uradno razrešitev in imenovanje vršilca dolžnosti generalnega direktorja finančne uprave.

To bo po neuradnih informacijah medijev postal Peter Grum, ki je bil v preteklosti med drugim namestnik generalne direktorice Fursa Jane Ahčin. Bdel je med drugim tudi nad uvedbo davčnih blagajn, septembra lani pa je bil za petletni mandat imenovan za generalnega direktorja direktorata za informatiko na ministrstvu za javno upravo.

Golobova vlada se je do zdaj sestala na dveh rednih sejah, odločala pa je še na dveh dopisnih sejah. Na njih je večinoma sprejemala kadrovske sklepe, med drugim so zamenjali vodstvo policije, Sove, urada za komuniciranje in nadzornike sistemskih operaterjev v energetiki Eles, SODO in Borzen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Dusan12 10:11 11.junij 2022.

    Se že gredo visoko politiko, po besedah zgrešene, tavajoče Fajonove, nam bodo ukrajinski visoki gostje zasedli med turistično sezono, največje in najlepše hotele na obali. V izoli že prevladuje ukrajinščina na ulicah, ….

  • mirror 12:17 09.junij 2022.

    Zakaj pa nič ne omenjate Golobove 1,9 milijona evrov težke nagrade iz GEN-I? Njemu nagrada, nam pa višje položnice. Zgradili smo svoje elektrarne, da bomo imeli državljani in tovarne poceni energijo. GEN-I pa se gre s to poceni energijo tržno ...prikaži več gospodarstvo, nas državljane siromaši in zmanjšuje konkurenčnost naših podjetij. Baje jo prodaja celo v tujino, mi pa plačujemo razliko. Golob pa je kar Steve Jobs. Ta GEN-I je zrela za preiskavo.

  • mihatirs 09:33 09.junij 2022.

    Vse policiste, ki so takrat sodelovali na ulicah, nabit na Prešernov spomenik in kamenjat do konca...enako z zdravniki...da se gamad nauči kaj je poštenost in pravica, ne pa se obračat po vetru govedo podkupljeno!!