Pri Domžalah umoril tri člane družine: "Ubil sem jih vse, ker jih imam poln k**ac"

Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Pogovor s policistom: "Nič, nič, uživam. Pa vi? A, niste dobro razumeli? Pridite pogledat. Nekaj krvi je po tleh. Hja, moje ne."
Oglej si celoten članek

Na ljubljanskem sodišču poteka sojenje Petru Gaspetiju, ki je 13. junija lani umoril dedka, babico in invalidnega strica. Po poročanju Dnevnika so včeraj na sodišču kot dokazni material predvajali posnetek pogovora med Gaspetijem in policistom, ki je po krutem dejanju sprejel klic obdolženega.

"Zgodil se je umor. Ubil sem jih vse, ker jih imam poln k**ac. Ne bom več f**ing tle delal, dosti jih mam vseh," je 25-letnik povedal policistu. Na vprašanja, kaj točno je storil in zakaj, se ni odzival, temveč je prekinil klic. Že čez deset minut pa je ponovno zazvonilo. "Kje ste zdaj, p**da? Utrgalo se mi bo. Moram še svojo familijo pobiti? Vi budale, svinje!"

Spet je odložil slušalko, zato ga je policist poklical ponovno in vprašal, kaj se dogaja in kaj počne. "Nič, nič, uživam. Pa vi? A, niste dobro razumeli? Pridite pogledat. Nekaj krvi je po tleh. Hja, moje ne," je odvrnil Gaspeti.

Kaj se je dogajalo?

Kot smo poročali že lani, je takrat 24-letni osumljenec prišel v stanovanjsko hišo, kjer so se nahajali njegovi ožji sorodniki. Z večjim nožem, ki ga je prinesel s seboj, je sorodnike večkrat zabodel v telo in jih porezal. Po dejanju je sam poklical na policijo in naznanil opisano dejanje. Osumljeni je bil prijet pred stanovanjsko hišo in se prijetju ni upiral, pred tem pa še ni bil obravnavan zaradi kaznivega dejanja.

Miren naj bi bil tudi včeraj na sodišču, poroča Dnevnik, toksikološko poročilo pa naj bi pokazalo, da Gaspeti v času umorov ni bil pod vplivom psihoaktivnih snovi, čeprav naj bi jih sicer pred tem dalj časa užival. Motiv za umore ni znan. Psihiatru naj bi Gaspeti potožil o halucinacijah in samomorilnih mislih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 13:12 17. April 2021.

    ce bo spoznal apodrekarjevo malomarno obratovano kogeneracijo, se zna zgodit, da bo kaj kmalu spet imel polnega

  • 11:55 16. April 2021.

    "S tableti" ga nafilat

  • MK
    10:40 15. April 2021.

    rad bi vas videl v kakšni stiski bi bili, če bi morali menjati planice svoje babici, skrbeti za strica v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.