Slovenija > Črna kronika
18496 ogledov

Znane podrobnosti: Osumljenec je večji nož prinesel s seboj

Policijska vozila Policija
Policija je pojasnila podrobnosti o trojnem umoru, ki se je zgodil v soboto na območju Domžal.

V soboto, 13. 6. okoli 11. ure je bil OKC Ljubljana obveščen o umoru na območju Domžal.

"Po opravljenem ogledu je bilo ugotovljeno, da je 24-letni osumljenec prišel v stanovanjsko hišo, kjer so se nahajali njegovi ožji sorodniki," je v današnji izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto SKP PU Ljubljana Valter Zrinski. "Z večjim nožem, ki ga je prinesel s seboj, je sorodnike večkrat zabodel v telo in jih porezal."

Po dejanju je sam poklical na policijo in naznanil opisano dejanje. "Osumljeni je bil prijet pred stanovanjsko hišo in se prijetju ni upiral," je še pojasnil Zrinski in dodal, da je bil danes priveden k preiskovalni sodnici, kjer zaslišanje še poteka.

Do sedaj še ni bil obravnavan zaradi kaznivega dejanja

Motiv dejanja še ni znan, prav tako osumljenec ni bil še nikoli obravnavan za kaznivo dejanje. Osumljeni na vprašanja, zakaj je to storil, ni odgovarjal. "Zagovarjal se je z molkom," je na vprašanja novinarjev dejal Zrinski. Policija tudi ni pojasnila, ali je v času kaznivega dejanja v hiši prišlo do prepira.

Po do sedaj zbranih podatkih policije ni imel namena, da bi storil še kakšno kaznivo dejanje. POP TV je namreč neuradno poročal, da je 24-letnik ob telefonskem klicu zagrozil, da bo ubil tudi svoje starše in mlajšo sestro.

Policija je ogled kraja zaključila

Vse okoliščine še niso pojasnjene, zato ostalih podrobnosti policija še ne more posredovati javnosti. Policija je ogled kraja dejanja že zaključila. 

V soboto smo poročali, da je 24-letnik na območju Domžal dopoldne z ostrim predmetom do smrti po poškodoval tri sorodnike, stare 81, 74 in 51 let. Vsi trije so dobili tako hude poškodbe, da so na kraju umrli. 

Dosmrtni zapor

Kot poroča Večer je osumljencu sodišče zagovornika postavilo po uradni dolžnosti. Gre za Anžeta Mlinariča, ki ni dajal izjav za javnost. 

Sodnica je osumljenca zadržala v priporu, prestaja ga v enoti za forenzično psihiatrijo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Kot še poroča Večer, to nakazuje, da so v postopek že vljučili izvedenca psihiatrične stroke, ki bo ocenjeval, ali je je 24-letnik moril prišteven ali ne. 

Če bo tožilstvo dokazalo, da je osumljenec svoje dejanje opravič prišteven, mu grozi kazen dosmrtnega zapora, ki je pri nas ponovno uzakonjena od leta 2008, a od takrat še ni bila izrečena. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • ode 08:50 16.junij 2020.

    Ko(če) bo spoznan za neprištevnega, pomeni, da za svoja dejanja ni odgovoren in bo napoten na zdravljenje v norišnico za največ 4 leta. Iz tega izhaja, da mu pripadajo vse pravice iz delovnega razmerja (bolniška, delovna doba, z.z. itd) ali ...prikaži več iz katerega koli drugega socialnega razmerja. Potem zanesljivo sledi invalidska upokojitev s kupom dodatkov - za postrežbo, os. asistenco itd. Amerika!

  • Dušan Jakič 08:06 16.junij 2020.

    Trojni umor dosmrtna ječa-kraja miljard javnega denarja nič. Zelo uravnotežen sistem imamo...NOT!

  • gilgant 22:49 15.junij 2020.

    pa u cerku so hodil,pa vse sakramente je meu,pa bogati so bli,pa spoštovani,pa fotr se je povsod hvalu znjim,ma super ljudje...eh ljudi moji,pod prisilo al pa živet tako življenje kot samoumevno,,isti kurac...tamau je meu pouhn ud vsega,pa še župnik ga ...prikaži več je zihr u ekipi sa tako spoštovanimi starsi ubedzivo da to da razmišlja s svojo glavo ni u redu..ahh..ne zagovarjam tega nagnusnega dejanja,fuj ogabno,noro,sprevrženo,..ampak vprašimo se,zakaj mulci is perfect,religiozme,bogate,u selu spoštova