Po več letih policisti spet na preizkusu

Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist Foto: Saša Despot policist motorist
Policisti so po več letih spet preverili svojo psihofizično kondicijo in preizkušali spretnosti obvladovanja motorja.
Oglej si celoten članek

Na poligonu policijske akademije se je odvil letni preizkus policistov motoristov, na katerem so preverjali svojo psihofizično kondicijo in preizkušali spretnosti obvladovanja motorja. Vodja preizkusa Andrej Ošlak je pojasnil, da tekmovanja že več let ni bilo, saj so imeli finančne težave ter opravljali dodatna dela ob begunski krizi.

Kot je v izjavi za javnost pojasnil Ošlak, so v zadnjih letih za policiste motoriste vendarle uspeli nabaviti zelo dobro motoristično opremo, med njimi so nova motorna kolesa, zaščitne čelade in kombinezoni s prepoznavno rumeno barvo za boljšo vidnost na cesti.

Na tekmovanju so po besedah Ošlaka motorji pod velikimi pritiski, ker prihaja do večjih obremenitev, saj si policisti motoristi prizadevajo za najboljše rezultate. Na poligonu so se policisti z motornimi kolesi med drugim preizkusili v spretnostni vožnji med količki in po lestvi ter v pospeševanju in hitrem zaustavljanju. Na tekmovanju se je preizkusilo tudi nekaj policistk.

Nujna je dobra psihična in fizična priprava

Nataša Marinac je kot ena prvih policistk motoristk poudarila, da je vožnja z motorjem zelo zahtevna. Treba je biti dobro psihično in fizično pripravljen. Težka je med drugim obravnava prometne nesreče v toplih mesecih, ko je pod motoristično opremo policistom zelo vroče. Prednost policista motorista je po njenih besedah, da se hitreje prebije do nesreče, še posebej ob zastojih med turistično sezono. Najbolj zahtevni del njihovega poklica pa je obravnava hudih prometnih nesreč, ko je policist priča težkim prizorom, saj pride na kraj nesreče med prvimi.

Policisti motoristi so bili lani petkrat udeleženi v prometnih nesrečah s službenim motornim kolesom, kar je zelo malo glede na število prevoženih kilometrov, so še poudarili na policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.