Po zelje v Avstrijo

Foto: Žurnal24 Razlika med avstrijskim in slovenskim zeljem je le deklaracija na zadnji strani
Kislo zelje. Cena v avstrijskem Sparu več kot dvakrat nižja od cene v slovenskem.
Oglej si celoten članek

Bralec (ime hranimo v uredništvu) je za enako kislo zelje v avstrijskem Sparu plačal 69 centov, v slovenskem pa 1,79 evra. "Kislo zelje avstrijskega proizvajalca se prodaja tako v Avstriji kakor v Sloveniji, in sicer v 500-gramski vrečki. Razlika je le v tem, da je na slovenski vrečki deklaracija v slovenščini," pojasnjuje.

Cena v avstrijskem Sparu je po njegovih trditvah stalna in ni akcijska, v Sloveniji pa se s plačilom kislega zelja dobi 18 centov bonusa.

Foto: Žurnal24 zelje, cena



Razlike so zakonite
"Trgovci cene prosto oblikujejo, takšna razlika v ceni se je zgodila povsem mogoče in zakonito," komentira direktorica Urada RS za varstvo potrošnikov Mojca Burgar. Država načeloma namreč nima nadzora nad cenami.

"Preverili smo ceno v Avstriji, in ta cena je promocijska trajno nizka,"
pravijo v Sparu. Ker cene oblikujejo samostojno, se po njihovih besedah lahko zgodi, da je kateri izdelek v Sloveniji dražji. "Vendar pa smo pri večini izdelkov cenejši od avstrijskih, kar dokazujejo tudi nekatere raziskave, objavljene v slovenskih medijih," sklenejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.