Slovenija
60 ogledov

Po zelje v Avstrijo

Razlika med avstrijskim in slovenskim zeljem je le deklaracija na zadnji strani Žurnal24 main
Kislo zelje. Cena v avstrijskem Sparu več kot dvakrat nižja od cene v slovenskem.

Bralec (ime hranimo v uredništvu) je za enako kislo zelje v avstrijskem Sparu plačal 69 centov, v slovenskem pa 1,79 evra. "Kislo zelje avstrijskega proizvajalca se prodaja tako v Avstriji kakor v Sloveniji, in sicer v 500-gramski vrečki. Razlika je le v tem, da je na slovenski vrečki deklaracija v slovenščini," pojasnjuje.

Cena v avstrijskem Sparu je po njegovih trditvah stalna in ni akcijska, v Sloveniji pa se s plačilom kislega zelja dobi 18 centov bonusa.

zelje, cena | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Razlike so zakonite
"Trgovci cene prosto oblikujejo, takšna razlika v ceni se je zgodila povsem mogoče in zakonito," komentira direktorica Urada RS za varstvo potrošnikov Mojca Burgar. Država načeloma namreč nima nadzora nad cenami.

"Preverili smo ceno v Avstriji, in ta cena je promocijska trajno nizka,"
pravijo v Sparu. Ker cene oblikujejo samostojno, se po njihovih besedah lahko zgodi, da je kateri izdelek v Sloveniji dražji. "Vendar pa smo pri večini izdelkov cenejši od avstrijskih, kar dokazujejo tudi nekatere raziskave, objavljene v slovenskih medijih," sklenejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.