Pod Kapelo 46 novih neprofitnih stanovanj

Foto: Žurnal24 Investicija v novo sosesko je znašala 3,5 milijona evrov. (Foto: Nace Novak)
Nova soseska. Na Ulici Šantlovih včeraj namenu predali tri večstanovanjske objekte.
Oglej si celoten članek

Mesto je od včeraj uradno bogatejše za novo ulico, Ulico Šantlovih, kjer so v letu in pol zrasli trije stanovanjski objekti s 46 neprofitnimi stanovanji.

Na občinskem stanovanjskem skladu so 14 stanovanj prodali mladim parom in mladim družinam. Te so ob nakupu dobile popust v višini 25 tisoč evrov. Drugih 32 stanovanj so oddali po neprofitni najemnini, ki znaša od 150 do 300 evrov.

Še 150 prosilcev
Kot je pojasnila direktorica občinskega stanovanjskega sklada Nataša Leban, lahko sklad tudi neprofitno najemnino 80-odstotno subvencionira. Takih, ki plačujejo subvencionirano najemnino, je med vsemi najemniki stanovanjskega sklada, ki ima v mestu 320 stanovanj, ena tretjina.

“Ta pridobitev nam ogromno pomeni, a na seznamu imamo še 150 prosilcev,” je ob predaji ključev novih stanovanj povedala Lebanova in dodala, da je cilj stanovanjskega sklada do leta 2013 zgraditi oziroma odkupiti 200 stanovanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.