Slovenija
55 ogledov

Pod Kapelo 46 novih neprofitnih stanovanj

Investicija v novo sosesko je znašala 3,5 milijona evrov. (Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Nova soseska. Na Ulici Šantlovih včeraj namenu predali tri večstanovanjske objekte.

Mesto je od včeraj uradno bogatejše za novo ulico, Ulico Šantlovih, kjer so v letu in pol zrasli trije stanovanjski objekti s 46 neprofitnimi stanovanji.

Na občinskem stanovanjskem skladu so 14 stanovanj prodali mladim parom in mladim družinam. Te so ob nakupu dobile popust v višini 25 tisoč evrov. Drugih 32 stanovanj so oddali po neprofitni najemnini, ki znaša od 150 do 300 evrov.

Še 150 prosilcev
Kot je pojasnila direktorica občinskega stanovanjskega sklada Nataša Leban, lahko sklad tudi neprofitno najemnino 80-odstotno subvencionira. Takih, ki plačujejo subvencionirano najemnino, je med vsemi najemniki stanovanjskega sklada, ki ima v mestu 320 stanovanj, ena tretjina.

“Ta pridobitev nam ogromno pomeni, a na seznamu imamo še 150 prosilcev,” je ob predaji ključev novih stanovanj povedala Lebanova in dodala, da je cilj stanovanjskega sklada do leta 2013 zgraditi oziroma odkupiti 200 stanovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.