Podaljšek z diskontom

Foto: Žurnal24 Pogačnik pričakuje, da se bodo mali vlagatelji odločili za dodatne vpise.
Cena delnice Pozavarovalnice Sava v javni prodaji bo zelo verjetno 28 evrov, javna prodaja pa je podaljšana. Mali vlagatelji lahko naročila oddajo še v sredo in četrtek.
Oglej si celoten članek

Institucionalni vlagatelji pa bodo naročilo oddali tudi še v petek.

"Pričakujem, da se bodo mali vlagatelji na podlagi razkritja o ceni odločili za dodatne vpise," ocenjuje predsednik uprave Slovenske odškodninske družbe Marko Pogačnik. Cena 28 evrov je verjetna zato, ker so toliko ponujali institucionalni vlagatelji, med katerimi je ogromna večina slovenskih. Kdor naročila še ni oddal, lahko to stori v poslovalnicah Unicredit banke in NKBM, kdor pa ga je že oddal, pa ga lahko umakne.

Tisti, ki je naročilo že oddal, pa želi zdaj, ko je bolj ali manj jasna končna cena, vplačati več delnic, mora prvo naročilo umakniti in oddati novo. Kdor je naročilo oddal v Unicredit banki, ga mora tudi umakniti v eni od poslovalnic Unicredit banke, če v NKBM, pa tam.

Možno, da država ostane

V dodatek k prospektu so dodali tudi tveganje, da bo Sava Re po končani javni prodaji ostala pod nadzorom države. Možno je, da bodo imele pravne osebe pod neposrednim ali posrednim vplivom države več kot 50 ali celo več kot 75 odstotkov družbe, so dodali v prospekt. Na vprašanje, ali pričakuje, da bi se zaradi tega institucionalni vlagatelji umaknili, saj bo država lahko odločala o vsem, pa je odgovoril, da ne in da pričakuje, da bo javna prodaja uspešno končana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.