Slovenija
1 ogledov

Podaljšek z diskontom

Pogačnik pričakuje, da se bodo mali vlagatelji odločili za dodatne vpise. Žurnal24 main
Cena delnice Pozavarovalnice Sava v javni prodaji bo zelo verjetno 28 evrov, javna prodaja pa je podaljšana. Mali vlagatelji lahko naročila oddajo še v sredo in četrtek.

Institucionalni vlagatelji pa bodo naročilo oddali tudi še v petek.

"Pričakujem, da se bodo mali vlagatelji na podlagi razkritja o ceni odločili za dodatne vpise," ocenjuje predsednik uprave Slovenske odškodninske družbe Marko Pogačnik. Cena 28 evrov je verjetna zato, ker so toliko ponujali institucionalni vlagatelji, med katerimi je ogromna večina slovenskih. Kdor naročila še ni oddal, lahko to stori v poslovalnicah Unicredit banke in NKBM, kdor pa ga je že oddal, pa ga lahko umakne.

Tisti, ki je naročilo že oddal, pa želi zdaj, ko je bolj ali manj jasna končna cena, vplačati več delnic, mora prvo naročilo umakniti in oddati novo. Kdor je naročilo oddal v Unicredit banki, ga mora tudi umakniti v eni od poslovalnic Unicredit banke, če v NKBM, pa tam.

Možno, da država ostane

V dodatek k prospektu so dodali tudi tveganje, da bo Sava Re po končani javni prodaji ostala pod nadzorom države. Možno je, da bodo imele pravne osebe pod neposrednim ali posrednim vplivom države več kot 50 ali celo več kot 75 odstotkov družbe, so dodali v prospekt. Na vprašanje, ali pričakuje, da bi se zaradi tega institucionalni vlagatelji umaknili, saj bo država lahko odločala o vsem, pa je odgovoril, da ne in da pričakuje, da bo javna prodaja uspešno končana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.