Podatki so čedalje bolj spodbudni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število okužb še naprej pada, kar pomeni, da se krivulja obrača navzdol.
Oglej si celoten članek

V sredo je bilo potrjenih 2.668 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. Opravljenih je bilo 7.194 testov PCR, kar pomeni, da je delež pozitivnih testov PCR 37-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 76.572 hitrih testov. 

Ocenjeno število aktivnih primerov v državi se je znižalo in trenutno znaša 42.559. Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je 2.019, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa 2.786. 

V zadnjih dneh vidimo, da število novih potrjenih primerov na tedenski ravni pada. V primerjavi s prejšnjo sredo tokrat beležimo 27-odstoten padec novih okužb. Prejšnjo sredo je bilo potrjenih 3.665 primerov okužbe, delež pozitivnih testov pa je bil 39,7-odstoten.

V bolnišnicah je trenutno 1.145 bolnikov, kar je manj kot dan pred tem. Zvišalo se je število bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje v enotah intenzivne nege. Trenutno jih intenzivno zdravljenje potrebuje 288.

Pozitiven trend padanja števila novih potrjenih primerov se še ne odraža v konstantnem zmanjšanju števila bolnikov v bolnišnicah. Običajno se to pokaže s štirinajstdnevnim zamikom. Vrh naj bi v bolnišnicah dosegli naslednji teden. Kot je pred časom dejala vodja strokovne skupine Mateja Logar, v bolnišnicah pričakujejo umirjanje razmer šele konec decembra. 

V tem trenutku se pristojni trudijo zagotoviti dodatne intenzivne postelje. V sredo je državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar dejal, da morajo do konca tedna število intenzivnih postelj povečati za 15.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 15:19 25. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

  • 13:41 25. November 2021.

    prihajam iz prešnjega članka, ki govori o zastrašljivih podatkih ... no tukaj , ... pa kao da se zadeve umirjajo …

  • 12:09 25. November 2021.

    človek se gre testirat s HAT. in dobi odgovor da je pozitiven. lepo. sam to je tud vse od države. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.