Slovenija
12956 ogledov

Podatki so čedalje bolj spodbudni

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Profimedia
Število okužb še naprej pada, kar pomeni, da se krivulja obrača navzdol.

V sredo je bilo potrjenih 2.668 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. Opravljenih je bilo 7.194 testov PCR, kar pomeni, da je delež pozitivnih testov PCR 37-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 76.572 hitrih testov. 

Ocenjeno število aktivnih primerov v državi se je znižalo in trenutno znaša 42.559. Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je 2.019, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa 2.786. 

V zadnjih dneh vidimo, da število novih potrjenih primerov na tedenski ravni pada. V primerjavi s prejšnjo sredo tokrat beležimo 27-odstoten padec novih okužb. Prejšnjo sredo je bilo potrjenih 3.665 primerov okužbe, delež pozitivnih testov pa je bil 39,7-odstoten.

V bolnišnicah je trenutno 1.145 bolnikov, kar je manj kot dan pred tem. Zvišalo se je število bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje v enotah intenzivne nege. Trenutno jih intenzivno zdravljenje potrebuje 288.

Pozitiven trend padanja števila novih potrjenih primerov se še ne odraža v konstantnem zmanjšanju števila bolnikov v bolnišnicah. Običajno se to pokaže s štirinajstdnevnim zamikom. Vrh naj bi v bolnišnicah dosegli naslednji teden. Kot je pred časom dejala vodja strokovne skupine Mateja Logar, v bolnišnicah pričakujejo umirjanje razmer šele konec decembra. 

V tem trenutku se pristojni trudijo zagotoviti dodatne intenzivne postelje. V sredo je državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar dejal, da morajo do konca tedna število intenzivnih postelj povečati za 15.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Marion_Howser 15:19 25.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • eminenca 13:41 25.november 2021.

    prihajam iz prešnjega članka, ki govori o zastrašljivih podatkih ... no tukaj , ... pa kao da se zadeve umirjajo ... še dobr da majo novinarji kaj za tipkat

  • rd2dmk2 12:09 25.november 2021.

    človek se gre testirat s HAT. in dobi odgovor da je pozitiven. lepo. sam to je tud vse od države. sam se mora it prevrit s PCR in še hudičevo fest se mora namučit da ga sploh vzamejo v pregled. ...prikaži več. za povrh manjka osebja in zdravstvo stane. ja, res stane. za en HAT test dobim 3 e-maile, tudi v anglesščini, pa moram nanje odgovorit ( kar me neki stane ) da končno dobim rezultat. strežniki in programerji in upravitelji so zastonj, a ne, pro bono delajo kot matoz za janeza.