Podeljeval bo certifikate

Foto: Žurnal24 Doroteja Ozimič je zadovoljna z dosežkom inštituta.
Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu je prejel akreditacijsko listino za certificiranje procesov v ekološki in integrirani pridelavi oziroma predelavi po standardu SIST EN 45011.
Oglej si celoten članek

Inštitut je namreč oktobra letos uspešno končal ocenjevanje Slovenske akreditacije za ta standard. S tem je postal prvi slovenski akreditiran ceritifikacijski organ za obe dejavnosti, je povedala direktorica inštituta Doroteja Ozimič.

Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu je certifikacijski organ, ki se ukvarja s certificiranjem procesov v kmetijstvu, in sicer certificiranjem ekološke in integrirane pridelave oziroma ekološke predelave. Prve korake kontrole in certificiranja so začeli že leta 1998, takrat še v sklopu Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Prvo odločbo o imenovanju za organizacijo za kontrolo ekoloških kmetijskih pridelkov in živil so prejeli od ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano leta 2001. Odločbo o imenovanju organizacije za kontrolo integrirane pridelave so prejeli leta 2002. Leta 2005 so prešli v samostojen zavod in kot taki nadaljevali zastavljeno pot do danes. V tem času so postali pridruženi član Mednarodne zveze gibanj za ekološko kmetijstvo – IFOAM, v katero je včlanjenih prek 700 organizacij iz več kot 100 držav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.