Slovenija
15 ogledov

Podeljeval bo certifikate

Doroteja Ozimič je zadovoljna z dosežkom inštituta. Žurnal24 main
Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu je prejel akreditacijsko listino za certificiranje procesov v ekološki in integrirani pridelavi oziroma predelavi po standardu SIST EN 45011.

Inštitut je namreč oktobra letos uspešno končal ocenjevanje Slovenske akreditacije za ta standard. S tem je postal prvi slovenski akreditiran ceritifikacijski organ za obe dejavnosti, je povedala direktorica inštituta Doroteja Ozimič.

Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu je certifikacijski organ, ki se ukvarja s certificiranjem procesov v kmetijstvu, in sicer certificiranjem ekološke in integrirane pridelave oziroma ekološke predelave. Prve korake kontrole in certificiranja so začeli že leta 1998, takrat še v sklopu Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor. Prvo odločbo o imenovanju za organizacijo za kontrolo ekoloških kmetijskih pridelkov in živil so prejeli od ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano leta 2001. Odločbo o imenovanju organizacije za kontrolo integrirane pridelave so prejeli leta 2002. Leta 2005 so prešli v samostojen zavod in kot taki nadaljevali zastavljeno pot do danes. V tem času so postali pridruženi član Mednarodne zveze gibanj za ekološko kmetijstvo – IFOAM, v katero je včlanjenih prek 700 organizacij iz več kot 100 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.