"Podeželske ceste kažejo klavrno stanje"

Foto: Žurnal24 (Foto: Zurnal24)
Ceste. Olga Franca opozarja na dotrajanost cest na podeželju. V prihodnje zanje manj denarja.
Oglej si celoten članek

Koper. “Kako naj vozniki vedo, koliko voziti? To ni v Gani ali na Kubi, to je na našem podeželju. In to 200 metrov od moje hiše, kjer vsak dan težko varno vstopam na glavno cesto,” je dejala Olga Franca, predsednica SLS Koper, ki opozarja na problematiko varnosti občinskih cest na podeželju.

Krajevni skupnosti Dekani je že dala pobudo, da naj se uredijo ležeči policaji in postavijo novi prometni znaki, a so nemočni, saj ima škarje v rokah Mestna občina Koper.

Foto: Žurnal24 null


Kot je povedala Francova, številne državne in občinske ceste na podeželju kažejo klavrno stanje in nizko prometno varnost; nezadostna naj bi bila košnja trave ter pranje prometnih znakov in odsevnikov, premalo je tudi novih odsevnikov, odbojnih ograj ter sprotnega krpanja lukenj in drugih poškodb. “Na občinskih cestah se po letu 2010 ne bo prav dosti dogajalo; za dela na cestni infrastrukturi bo občutno manj sredstev,” je dodala.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.