Slovenija
37 ogledov

"Podeželske ceste kažejo klavrno stanje"

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Ceste. Olga Franca opozarja na dotrajanost cest na podeželju. V prihodnje zanje manj denarja.

Koper. “Kako naj vozniki vedo, koliko voziti? To ni v Gani ali na Kubi, to je na našem podeželju. In to 200 metrov od moje hiše, kjer vsak dan težko varno vstopam na glavno cesto,” je dejala Olga Franca, predsednica SLS Koper, ki opozarja na problematiko varnosti občinskih cest na podeželju.

Krajevni skupnosti Dekani je že dala pobudo, da naj se uredijo ležeči policaji in postavijo novi prometni znaki, a so nemočni, saj ima škarje v rokah Mestna občina Koper.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Kot je povedala Francova, številne državne in občinske ceste na podeželju kažejo klavrno stanje in nizko prometno varnost; nezadostna naj bi bila košnja trave ter pranje prometnih znakov in odsevnikov, premalo je tudi novih odsevnikov, odbojnih ograj ter sprotnega krpanja lukenj in drugih poškodb. “Na občinskih cestah se po letu 2010 ne bo prav dosti dogajalo; za dela na cestni infrastrukturi bo občutno manj sredstev,” je dodala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.