Podjetje oškodovala za 140.000 evrov

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Vodja poslovne enote izdajala blago, ne da bi poskrbela za njihovo plačilo, brez vnosa v poslovne knjige družbe.
Oglej si celoten članek

Novomeški kriminalisti so zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti na Okrožno državno tožilstvo Krško ovadili odgovorno osebo poslovne enote podjetja z območja PU Novo mesto. 38-letna vodja poslovne enote je zlorabila svoj položaj in prekoračila svoje pravice, saj je v letu 2008 izdajala blago podjetjem in samostojnim podjetnikom, izdaje blaga pa ni vnesla v poslovne knjige družbe in ni poskrbela za plačilo dolgov kupcev. Osumljenka je družbi povzročila za okoli 140.000 evrov škode. Kriminalisti so v predkazenskem postopku za osumljeno opravili tudi finančno preiskavo in z ugotovitvami seznanili tožilstvo.

Pranje denarja

Že septembra so novomeški kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo Krško zaradi kaznivega dejanja pranja denarja podali tudi kazensko ovadbo zoper 49-letnega in 41-letnega osumljenca. 49-letni direktor podjetja je v decembru 2011 z računa družbe nameraval dvigniti 134.000 evrov. Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da so bila denarna sredstva nakazana iz Hrvaške in izvirajo iz kaznivih dejanj goljufije, s katerimi je bilo oškodovano podjetje na Hrvaškem.

Pranja denarja je osumljen tudi 41-letni moški, ki je poskrbel, da so bila sredstva z računa oškodovane hrvaške družbe nakazana na račun družbe 49-letnega osumljenca. Skladno z določili Zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja so kriminalisti ovadili tudi pravno osebo in o kaznivem dejanju seznanili Urad za preprečevanje pranja denarja. Pri preiskavi so novomeški kriminalisti sodelovali s hrvaškimi varnostnimi organi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.