Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Podjetje oškodovala za 140.000 evrov

Korupcija Žurnal24 main
Vodja poslovne enote izdajala blago, ne da bi poskrbela za njihovo plačilo, brez vnosa v poslovne knjige družbe.

Novomeški kriminalisti so zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti na Okrožno državno tožilstvo Krško ovadili odgovorno osebo poslovne enote podjetja z območja PU Novo mesto. 38-letna vodja poslovne enote je zlorabila svoj položaj in prekoračila svoje pravice, saj je v letu 2008 izdajala blago podjetjem in samostojnim podjetnikom, izdaje blaga pa ni vnesla v poslovne knjige družbe in ni poskrbela za plačilo dolgov kupcev. Osumljenka je družbi povzročila za okoli 140.000 evrov škode. Kriminalisti so v predkazenskem postopku za osumljeno opravili tudi finančno preiskavo in z ugotovitvami seznanili tožilstvo.

Pranje denarja

Že septembra so novomeški kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo Krško zaradi kaznivega dejanja pranja denarja podali tudi kazensko ovadbo zoper 49-letnega in 41-letnega osumljenca. 49-letni direktor podjetja je v decembru 2011 z računa družbe nameraval dvigniti 134.000 evrov. Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da so bila denarna sredstva nakazana iz Hrvaške in izvirajo iz kaznivih dejanj goljufije, s katerimi je bilo oškodovano podjetje na Hrvaškem.

Pranja denarja je osumljen tudi 41-letni moški, ki je poskrbel, da so bila sredstva z računa oškodovane hrvaške družbe nakazana na račun družbe 49-letnega osumljenca. Skladno z določili Zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja so kriminalisti ovadili tudi pravno osebo in o kaznivem dejanju seznanili Urad za preprečevanje pranja denarja. Pri preiskavi so novomeški kriminalisti sodelovali s hrvaškimi varnostnimi organi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.