Podjetniku Janezu Janši tri milijone in pol odškodnine

Foto: Željko Stevanič
Foto: Željko Stevanič
Zaradi nerazumno dolgega sojenja je kranjski podjetnik Janez Janša (in ne politik Janez Janša) dobil 3,5 milijona evrov odškodnine.
Oglej si celoten članek

Janša je leta 1995 kupil samski dom Tekstilindusa v Stražišču pri Kranju, v katerem je stanovalo več kot sto ljudi. Leto kasneje ga je želel sodne postopke za izpraznitev, kar 115 jih je bilo, saj mu najemniki niso plačevali najemnine, saj so bili prepričani, da imajo pravico bivati v njih, ker so jim bile sobe dodeljene kot delavcem tekstilne tovarne. Sodišče kar pet let in pol ni razpisalo niti naroka za glavno obravnavo. Pravnomočno sodbo za izselitev je Janša dobil šele sedem let kasneje, nato pa je vložil odškodninsko tožbo proti državi zaradi izgubljenih prihodkov in neplačanih najemnin. Ta boj je trajal nadaljnjih deset let, a se je zdaj končal z astronomsko odškodnino, danes poroča Dnevnik. 

Samski dom zdaj propada, Janša pa ni več njegov lastnik, to je postalo podjetje D solventa, ki je Janši posodilo denar za nakup doma, posojila pa Janša očitno ni odplačal. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 11:11 16. Julij 2022.

    A noben ne pozna D-Solvento . Lopov vseh lopovov! Uničil je velik podjetji in zaradi njega velik ljudi ostalo brez …

  • 13:42 25. November 2016.

    glede na to, da je v sloveniji veliko janezov in tudi priimek janša ni tako redek, da ne omenim, da …

  • 10:33 25. November 2016.

    Zaradi nerazumno dolgega sojenja je kranjski podjetnik Janez Janša (in ne politik Janez Janša) dobil 3,5 milijona evrov odškodnine. In …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.