Podor pod gradom grozi hišam

Foto: Žurnal24 Opuščeni kamnolom, iz katerega se kotalijo kamni, ogroža Kodričevo in tudi druge
Nevarno. Podor začasno saniran, trajno sanacijo bodo predlagali strokovnjaki po današnjem obisku.
Oglej si celoten članek

“Podor smo za silo sanirali in ustavili padanje kamenja, jutri pa bodo strokovnjaki povedali, kako naprej,” pove Borut Simončič z Občine Sevnica. Z izgradnjo tako imenovane pete, za katero je bilo potrebnih deset strojnih ur in nekaj kubičnih metrov materiala, so zavarovali Kodričevo hišo pod sevniškim gradom, ki jo je ogrožal podor.

“Za hišo je star peskokop, iz katerega so včasih vozili pesek. Zdaj bodo geologi povedali, kakšna je trajna rešitev, pridejo pa tudi gozdarji, ki bodo povedali svoje,” dodaja Simončič.

Strah jih je

“Za silo smo si oddahnili, upamo, da bo občina obljubo držala, kar se ne zgodi vedno,” pa je še vedno prestrašena lastnica Andreja, ki je zaradi bobnenja, ko se je rušilo kamenje, pomislila na potres. Po njenih besedah se je lani na drvarnico podrlo drevo in takrat je gozdar predlagal posek vseh dreves na robu kamnoloma, postavili pa naj bi tudi ograjo, a se to ni zgodilo, o neizpolnjenih obljubah govori Kodričeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.