Slovenija
23 ogledov

Podor pod gradom grozi hišam

Opuščeni kamnolom, iz katerega se kotalijo kamni, ogroža Kodričevo in tudi druge Žurnal24 main
Nevarno. Podor začasno saniran, trajno sanacijo bodo predlagali strokovnjaki po današnjem obisku.

“Podor smo za silo sanirali in ustavili padanje kamenja, jutri pa bodo strokovnjaki povedali, kako naprej,” pove Borut Simončič z Občine Sevnica. Z izgradnjo tako imenovane pete, za katero je bilo potrebnih deset strojnih ur in nekaj kubičnih metrov materiala, so zavarovali Kodričevo hišo pod sevniškim gradom, ki jo je ogrožal podor.

“Za hišo je star peskokop, iz katerega so včasih vozili pesek. Zdaj bodo geologi povedali, kakšna je trajna rešitev, pridejo pa tudi gozdarji, ki bodo povedali svoje,” dodaja Simončič.

Strah jih je

“Za silo smo si oddahnili, upamo, da bo občina obljubo držala, kar se ne zgodi vedno,” pa je še vedno prestrašena lastnica Andreja, ki je zaradi bobnenja, ko se je rušilo kamenje, pomislila na potres. Po njenih besedah se je lani na drvarnico podrlo drevo in takrat je gozdar predlagal posek vseh dreves na robu kamnoloma, postavili pa naj bi tudi ograjo, a se to ni zgodilo, o neizpolnjenih obljubah govori Kodričeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.