Podpisano: stavka preklicana

Foto: Žurnal24 (Foto: Mediaspeed)
V pogajanjih med upravo Hita in igralniškimi delavci je posredoval nadzorni svet (NS). Rezultat: stavka je preklicana. Uprava in Sindikat igralniških delavcev podpisala dogovor o dokončni prekinitvi stavke.
Oglej si celoten članek

"Kljub temu, da to ni vloga nadzornega sveta, smo zaradi tega, ker na pogajanjih ni kazalo najbolje, prevzeli vlogo mediatorja," je po zaključku seje nadzornega sveta povedal prvi nadzornik Hita Gorazd Podbevšek. Nadzorniki so pripravili predlog dogovora, ki so ga uskladili z obema pogajalskima stranema.

Uspelo jim je doseči tudi dogovor o delovnem času igralniških delavcev, kar je do sedaj predstavljajo največji problem. Po posredovanju nadzornega sveta bodo morali igralniški delavci do sklenitve novega sporazuma o delovnem času opraviti 38 delovnih ur na teden.

Podbevšek je še povedal, da bodo imeli igralniški delavci plačane tudi dneve, ko so stavkali, kar je bila tudi ena od dopolnjenih stavkovnih zahtev.

Hit s 3,3 milijona evrov izgube
Nadzorni svet se je na današnji seji seznanil z delom uprave in poslovanjem do oktobra ter z izvajanjem ukrepov iz akcijskega načrta v letih 2010 do 2012, obravnavo in sprejemanje poslovnega načrta za prihodnje leto pa so preložili na naslednjo sejo.

V prvih desetih mesecih letos je Hit ustvaril 125,1 milijona evrov prihodkov. Izguba je v tem obdobju znašala 3,3 milijona evrov in je za 48,7 odstotka manjša od načrtovane.

Skupina Hit, ki je sestavljena iz devetih družb, pa je v prvih desetih mesecih letošnjega leta ustvarila 181,6 milijona evrov prihodkov. Poslovala je z izgubo, ki je znašala 2,2 milijona evrov. V skupini Hit je trenutno zaposlenih 2775 delavcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.