Slovenija
6 ogledov

Podpisano: stavka preklicana

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
V pogajanjih med upravo Hita in igralniškimi delavci je posredoval nadzorni svet (NS). Rezultat: stavka je preklicana. Uprava in Sindikat igralniških delavcev podpisala dogovor o dokončni prekinitvi stavke.

"Kljub temu, da to ni vloga nadzornega sveta, smo zaradi tega, ker na pogajanjih ni kazalo najbolje, prevzeli vlogo mediatorja," je po zaključku seje nadzornega sveta povedal prvi nadzornik Hita Gorazd Podbevšek. Nadzorniki so pripravili predlog dogovora, ki so ga uskladili z obema pogajalskima stranema.

Uspelo jim je doseči tudi dogovor o delovnem času igralniških delavcev, kar je do sedaj predstavljajo največji problem. Po posredovanju nadzornega sveta bodo morali igralniški delavci do sklenitve novega sporazuma o delovnem času opraviti 38 delovnih ur na teden.

Podbevšek je še povedal, da bodo imeli igralniški delavci plačane tudi dneve, ko so stavkali, kar je bila tudi ena od dopolnjenih stavkovnih zahtev.

Hit s 3,3 milijona evrov izgube
Nadzorni svet se je na današnji seji seznanil z delom uprave in poslovanjem do oktobra ter z izvajanjem ukrepov iz akcijskega načrta v letih 2010 do 2012, obravnavo in sprejemanje poslovnega načrta za prihodnje leto pa so preložili na naslednjo sejo.

V prvih desetih mesecih letos je Hit ustvaril 125,1 milijona evrov prihodkov. Izguba je v tem obdobju znašala 3,3 milijona evrov in je za 48,7 odstotka manjša od načrtovane.

Skupina Hit, ki je sestavljena iz devetih družb, pa je v prvih desetih mesecih letošnjega leta ustvarila 181,6 milijona evrov prihodkov. Poslovala je z izgubo, ki je znašala 2,2 milijona evrov. V skupini Hit je trenutno zaposlenih 2775 delavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.