Podpora prehodni vladi

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Po anketi, ki jo je opravilo Delo, je več kot polovica vprašanih izrekla podporo morebitni prehodni vladi.
Oglej si celoten članek

Na vprašanje "Če bi se vzpostavila prehodna vlada do predčasnih volitev, bi jo podprli ali ne?" je več kot polovica vprašanih, 56 odstotkov, odgovorila s pritrdilnim odgovorom. Prehodne vlade ne bi podprla dobra četrtina oziroma 27 odstotkov vprašanih. Kot pišejo v Delu so podporo prehodni vladi izkazali predvsem simpatizerji SD in Desusa. Najbolj proti so bili simpatizerji SDS.

Sodelujoče pa so spraševali tudi, kaj mislijo o interpelaciji in o konstruktivni nezaupnici. Pokazalo se je, da polovica vprašanih podpira interpelacije proti ministrom, ki jih je začela sprožati SD. Slaba tretjina interpelacijam nasprotuje.

Anketa o varni hrani

Drugi sklop vprašanj je zadeval varno hrano. Rezultati so pokazali, da je zadnja afera s konjskim mesom nekoliko povečala pozornost javnosti, kljub temu pa večina še vedno zaupa politiki varne hrane od polja do njihovega krožnika. Največ vprašanih tudi meni, da je treba omogočiti nabavo hrane pri lokalnih dobaviteljih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:42 25. Februar 2013.

    Darkec, zakaj pa ne na volitve. Moti me samo ta baba. kakšna je to sila, ki jo vleče v smer …

  • 10:13 25. Februar 2013.

    Različni obrazi pohlepa<br />A čigav pohlep? Samo pohlep bogatih po bogastvu in vplivnih po vplivu? A manj bogati in vplivni …

  • 09:42 25. Februar 2013.

    ha ha ta bo ja anketa, na volitve pa bo kar bo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.