Slovenija
18 ogledov

Podpora prehodni vladi

Vlada Dejan Mijović
Po anketi, ki jo je opravilo Delo, je več kot polovica vprašanih izrekla podporo morebitni prehodni vladi.

Na vprašanje "Če bi se vzpostavila prehodna vlada do predčasnih volitev, bi jo podprli ali ne?" je več kot polovica vprašanih, 56 odstotkov, odgovorila s pritrdilnim odgovorom. Prehodne vlade ne bi podprla dobra četrtina oziroma 27 odstotkov vprašanih. Kot pišejo v Delu so podporo prehodni vladi izkazali predvsem simpatizerji SD in Desusa. Najbolj proti so bili simpatizerji SDS.

Sodelujoče pa so spraševali tudi, kaj mislijo o interpelaciji in o konstruktivni nezaupnici. Pokazalo se je, da polovica vprašanih podpira interpelacije proti ministrom, ki jih je začela sprožati SD. Slaba tretjina interpelacijam nasprotuje.

Anketa o varni hrani

Drugi sklop vprašanj je zadeval varno hrano. Rezultati so pokazali, da je zadnja afera s konjskim mesom nekoliko povečala pozornost javnosti, kljub temu pa večina še vedno zaupa politiki varne hrane od polja do njihovega krožnika. Največ vprašanih tudi meni, da je treba omogočiti nabavo hrane pri lokalnih dobaviteljih.

 

Komentarjev 3
  • dragec 12:42 25.februar 2013.

    Darkec, zakaj pa ne na volitve. Moti me samo ta baba. kakšna je to sila, ki jo vleče v smer vladavine, posebej zdaj, ko bi bila najbolj potrebna svoji družini (če jo ima), za vzgojo otrok, ali je sestavni del ...prikaži več velikega števila "srečno" ločenih poslank in politikank. Ti veš, ka je politika, kaj so politiki -.k... !!!

  • ennanova 10:13 25.februar 2013.

    Različni obrazi pohlepaA čigav pohlep? Samo pohlep bogatih po bogastvu in vplivnih po vplivu? A manj bogati in vplivni tudi pohlepa ne premoremo? Zakaj se potemtakem ne uspemo povezati in upreti temu piškavemu enemu procentu, ampak samo besnimo? Res, ...prikaži več zakaj? Zaradi skrbi za lastno rit? …http://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/813-razlicni-obrazi-pohlepa

  • Darko 09:42 25.februar 2013.

    ha ha ta bo ja anketa, na volitve pa bo kar bo