Podrobnejša napoved: Pripravite se na mraz, do -16 bo šlo!

Foto: Epa
Foto: Epa
Kakšni so obeti za sneženje po nižinah?
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje za danes napoveduje sprva oblačno vreme, sneženje bo povsod ponehalo. "Čez dan se bo delno zjasnilo," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno, popoldne pa bo ponekod že zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -1 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 8 stopinj Celzija.

V četrtek po nižinah dež

V sredo bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deževalo.

Ciklonsko območje se je pomaknilo nad vzhodni in južni Balkan. Od severa doteka k nam hladen in postopno bolj suh zrak.

Od 2. do 7. decembra

Vremenske fronte iznad Atlantika bodo občasno vplivale tudi na vreme na območju Alp in severnega Sredozemlja. V nedeljo bo nad severnim Sredozemljem predvidoma nastalo samostojno ciklonsko območje.

V nedeljo bi se meja sneženja lahko spustila do nižin

V četrtek bo oblačno s padavinami, po nižinah bo deževalo. "V petek in soboto kaže na suho vreme," še napovedujejo pri Arsu. "V nedeljo bodo Slovenijo spet zajele padavine, meja sneženja se bo lahko spustila do nižin. Nov teden se bo predvidoma začel s suhim in hladnim vremenom."

Srednjeročno napoved lahko preverite na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:20 29. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.